متنوع و جذاب و متفاوت

سرگرمی و مطالب خواندنی

متنوع و جذاب و متفاوت

سرگرمی و مطالب خواندنی

افرادیکه کف پاهایشان داغ میشود
در بعضی از افراد کف پاها و یا از مچ پا به پایین بخصوص شب ها داغ میشود و در ان
عضو احساس گرمی میکنند بطوریکه هنگام خوابیدن پاهای خود را از لحاف بیرون میگذارند
اطباء سنتی پیشنهاد میکنند که اینگونه افراد نمک طعام را در اب حل کرده و چند شب هر
دفعه حدود نیم ساعت پای خود را در اب گرم و نمک قرار دهند اگر به همین عمل بهبودی
حاصل شود که همین عمل طریق مداوا باشد و گاهی که ناراحتی ظاهر میگردد میتوان به
طریق مذکور عمل نمود و اگر ناراحتی به طریق فوق بر طرف نشود باید در پاها ان قسمت
که بیشتر احساس حرارت میشود زالو انداخته شود مثلا بهر پا سه عدد زالو انداخته شود
در بهبود این مرض اثر قابل توجه دارد. 
         

 

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ضعف کردن استخوانها
ضعف رفتن استخوانها مانند ضعف ساق پا یا اعضای دیگر بدن در اثر سردی مزاج و رطوبات
بدن است اینگونه افراد میتوانند با خوردن مقداری عسل یا نبات یا شکرنی و یا مواد
غذایی دیگر گرم مزاج ضعف را بر طرف نمایند و اگر به این طریق مرتفع نشد باید از
مسهل های گرم مزاج استفاده شود ضمنا ضماد اب گرم و نمک به عضوی که ضعف میرود مفید
است. در صورتیکه پا یا دیگر استخوانهای بدن شدید بوده و ادامه داشته باشد باید از
داروی مسکن استخوان که با پودر سورنجان و استخوان سوخته ساخته میشود و از معاجین
مربوط مانند معجون فیقرا استفاده گردد.
====================================================== 

نفخ دستگاه گوارش
بسیاری از مردم بخصوص در کشورهای صنعتی وافرادیکه با تکنیک پیشرفته کارهای زندگی
خود را انجام میدهند از نفخ شکم گله دارند. گازهائیکه در دستگاه گوارش وجود دارند
عبارتند از اکسیزن. ازت .ئیدروزن. متان و گاز کربنیک که دارای بوی بد نیستند و یک
سری گازهای بدبو که از تخمیر مواد غذائی هضم نشده بوجود میایند. گاز اکسیزن و
نیتروزن از بلعیدن هوا میباشند و افرادیکه بیشتر هواخوری میکنند بیشتر باد گلو
مینمایند و هوای خورده شده اکثرا با اروغ دفع میگردد گازهائیکه در روده انسان بوجود
میایند بیشتر در اثر نامنظم بودن حرکات روده و کندی حرکت غذا در روده ها و یا در
اثر کمبود انزیمهای گوارشی و ضعف عمل هضم بوجود میایند نوع غذا نیز در ایجاد نفخ
شکم موثر است و غذاهائی مانند شیر . مشروبات گازدار . کلم پیچ و کلم قمری . عدس
.باقلا . کاهو . پیاز.خام. سبزیجات خام . لوبیا میوه های نارس و انگورهای پوست کلفت
سبب افزایش گاز در روده ها میگردند برای برطرف نمودن نفخ شکم لازم است ابتدا سبب ان
معلوم گردد اگر نفخ شکم مربوط به بدی برنامه غذائی باشد باید ضمن پرهیز از غذاهای
نفاخ برنامه غذائی را اصلاح کرد و اگر نفخ در اثر اضطراب و ناراحتی های عصبی باشد 
چون اضطراب در امر گوارش وقفه ایجاد میکند باید نسبت به رفع ان و ایجاد ارامش عصبی
اقدام شود بعلاوه باید غذا را با ارامش و تانی جوید و فرو برد تا خوب با اب بزاق
مخلوط شده و دستگاه عصبی نیز برای هماهنگی کارهای گوارشی فرصت کافی داشته باشد اگر
نفخ شکم از کندی حرکات روده باشد با مصرف داروهائی نظیر رازیانه بو داده و زیره
سیاه و سایر داروهای ضد کندی حرکات روده که از همه انها بهتر معجون راوند است
میتوان نسبت به تنظیم حرکات روده ها و تخلیه منظم روده اقدام نمود . گاهی نفخ شکم
بگونه ای است که جز با خوردن مسهل زایل نمیگردد در این حالت میتوان از مسهل سنای
مکی و گل سرخ و یا سولفات دو سود یا بعضی روغنهای گیاهی استفاده نمود و در افراد
گرم مزاج از فلوس استفاده میگردد اما بعد از مصرف مسهل انتخاب شده باید مدتی در
مصرف غذا از نظر کمی و کیفی و فواصل زمانی دقت کافی مبذول گردد تا بیماری ریشه کن
شود. گاهی نیز سردی مزاج معده و ضعف ان سبب میشود که تخلیه معده کند شده و تمرکز
مواد غذائی در ان تولید گاز نماید این نفخ معده با حالتی که هواخوری شده فرق دارد.
این حالت نوعی بیماری است در صورتیکه هواخوری جزء بیماریها محسوب نمیشود و در اکثر
افراد سالم نیز موجود است.
این بیماری با داروهائی نظیر اصل سوس (مغز ریشه شیرین بیان ) پرسیاوشان .افسنطین و
تخم کرفس از هر کدام دو مثقال برطرف میشود و اگر با این منضج بر طرف نشد به دنبال
ان باید مسهل سنا خورده شود. معجون راوند نیز برای این افراد مفید است یکی دیگر از
عوامل تولید گاز در روده ها اختلال در هضم و جذب مواد نشاسته ای و ورود این مواد
هضم نشده در روده فراخ است این مواد در روده فراخ وسیله باکتریها تخمیر شده و گاز
ئیدرزون تولید میگردد و همچنین افرادی که لاکتوز شیر در روده انان خوب هضم نمیشود و
وارد روده فراخ میگردد لاکتوز نیز در روده فراخ این افراد وسیله باکتریها تجزیه شده
و سبب تولید گاز ئیدروزن و بالاخره نفخ شکم میکند. مقداری از گازهای تولید شده در
دستگاه گوارش مرتب وارد رگهای خونی اطراف این دستگاه شده و در خون حمل میشوند و
زمانیکه به ششها میرسند ششها این گازها را گرفته و از بدن بیرون میفرستند از این
جهت است که بوی بد دهان را نمیتوان همیشه به خود دهان نسبت داد به همین دلیل است که
بوی سیر از دهان گاهی پس از 48 ساعت که از مصرف ان گذشته هنوز استشمام میگردد (ضمنا
لازم به یاد اوری است نوعی بوی بد دهان موجود است که همیشگی است و مربوط به دندانها
نبوده بلکه مربوط به پرورش نوعی میکرب مخصوص است در ششها و دستگاه گوارش و این
بیماری را پزشکان سنتی مرض بخر میگویند جهت مداوای این بیماری ضمن مصرف انتی بیوتیک
مریض باید چند مسهل بخورد تا دستگاه گوارش او نیز کاملا پاک گردد یکی دیگر از
گازهائیکه در اثر تخمیر در روده فراخ به وجود میاید گاز متان است در بعضی افراد
تولید این گاز در روده فراخ بحدی است که اگر هنگام خروج این گاز از مقعد شعله ای به
ان نزدیک کنیم گاز با شعله ابی رنگ ملایمی میسوزد.
دفع گاز از مقعد وسیله افراد مختلف متفاوت است به طور کلی افرادیکه انزیمهای تجزیه
کننده مواد غذائی در انها کمتر میباشد و یا حرکات دستگاه گوارش انان منظم و طبیعی
نیست و یا تخلیه معده و روده انان خوب انجام نمیشود دفع گاز از مقعد انان بیشتر است
گاهی بیمار شکایت از نفخ و درد شکم در اثر نفخ روده ها میکند در صورتیکه علت درد
وجود گاز زیادی در روده ها نبوده بلکه ممکن است در اثر عوامل دیگری باشد که بیمار
به ان واقف نیست و این به عهده پزشک است که اسباب درد و ناراحتی را ریشه یابی کند.
======================================================= 

اروغ _باد گلو
آروغ دو نوع است. یک آروغ خوش خیم که پس از صرف غذا و یا خوردن نوشابه یا غذاهای
گازدار طبیعت میخواهد گاز زیادی معده را که قسمتی از فضای ان را اشغال کرده خارج
نماید دیگر اروغ بدخیم است که بیمورد انجام میشود و علت ان را بعضی ناراحتی گوارشی
و عده ای ناراحتی های عصبی دانسته اند در اینگونه افراد علاوه بر انکه گاز زیادی
معده خارج نمیشود بلکه مقداری هم هوا به هوای معده اضافه میگردد که این خود سبب
افزایش نفخ شکم و خروج گاز زیادی از راه مقعد میشود. 

======================================================= 

سکسکه= هیکپ
سکسکه عبارتست از یک انقباض سریع دیافراگم که در اثر تحریک عصب فرنیک عارض میشود و
در اثر این انقباض سریع دیافراگم با حشاء پائین و بالای خود ضربه میزند و ضربه ان
بزیر شش ها سبب یک تخلیه بدون اراده ناقص اما سریع هوا از شش ها میگردد که شخص
احساس یک تنفس سریع را مینماید.
سکسکه معمولا عملی است طبیعی و عادی و اگر خارج از اندازه باشد پدیده ای است که
برای بدن لازم است و مبارزه با ان در حال طبیعی جایز نیست و اینکه مردم عوام به محض
پیدایش سکسکه برای متوقف شدن ان اقداماتی انجام میدهند مثلا بخوردن اب یا چیزی دیگر
اقدام میکنند یا برای سکسکه کننده ایجاد ترس و وحشت یا توهم مینمایند عملی است غیر
بهداشتی و مخالف چیزی است که طبیعت انسان نیاز به ان دارد سکسکه طبیعی اکثرا زودگذر
است ولی گاهی چند ساعت به طول میانجامد و علامت بیماری خاصی است که ممکن است در اثر
ناراحتی های گوارشی باشد یا ناراحتی مراکز عصبی یا اختلالات قلبی یا ناراحتی های
تنفسی و گاهی نیز ممکن است بعضی از بیماریهای عفونی سبب سکسکه شوند که در اینصورت
سکسکه خیلی دیر قطع میگردد و یا روزانه چندین بار عارض میشود و اسباب ناراحتی بیمار
را فراهم میسازد . گاهی نیز مشاهده شده که سکسکه انقدر ادامه پیدا میکند تا شخص را
از پای در اورده امروزه اعمالی که پزشکان برای متوقف شدن سکسکه انجام میدهند
عبارتند از صحبت های حیرت انگیز که ناگاه فکر بیمار را از سکسکه منحرف نموده و
شدیدا متوجه موضوع دیگری نماید- ایجاد ترس و وحشت-- تحریکات دردناک و ناراحت کننده
بوئیدن گازها و بخارات قوی مانند گاز امونیاک و سرکه .پزشکان سنتی جهت مداوای
اینگونه سکسکه ها علاوه بر اقدامات مذکور فوق از داروهای عطسه اور استفاده میکنند.
این دارو 70 % از سکسکه های غیر طبیعی را قطع مینماید گاهی که که با این عمل نیز
قطع نمیشود لانه زنبور را پودر کرده و با مقداری خاک قند یا شکر در دهان بیمار
ریخته و میخورانند عده ای را نیز داروهای استفراغ اور میدهند ضمنا لازم به تذکر است
که قبل از انجام اقدامات مذکور بهتر است یک قاشق عسل را دریک لیوان اب گرم حل کرده
و به بیمار بدهند و قدری صبر کنند اگر سکسکه قطع نشد میتوان اقدامات دیگری انجام
داد . عده ای از پزشکان برای مداوای سکسکه هایی که به اسانی قطه نمیشوند اگر منشا
معدی داشته باشند داروهای ضد اسید تجویز مینمایند و اگر منشا ء عصبی داشته باشند بی
حسی موضعی ایجاد میکنند و اگر گاهی که شدت میکند و با دارو قطع نمیگردد از بیهوشی
عمومی استفاده میکنند گاهی نیز از دارو های ارام بخش استفاده میشود و گاهی آتروپین
در زیر پوست بدن تزریق میکنند اما بهتر است ابتدا تعیین شود که سکسکه در اثر چه
عارضه ای ایجاد شده است تا نسبت به مداوای ان عارضه اقدام شود و مداوای ان عارضه
همان مداوای سکسکه میباشد و زمانی که هیچ عارضه بیماری در بین نیست و ادامه هم
ندارد و تنها یک عکس العمل طبیعی است مبارزه با ان صلاح نیست. و هیچ دارو و یا اکل
و شربی نباید تجویز شود تا بدن به حال طبیعی رفلکس خود را انجام داده و به پایان
برساند .
یوسفی میفرماید:
گر ترا سکسکه افتاد بجان که نشد هیچ دوایش درمان
سنجد و شیره بهم معجون کن هق هق سکسکه را بیرون کن  

======================================================= 

عسل و حافظه
رسول اکرم (ص) فرمودند: " عسل مایعی است که به قوه حافظه کمک میکند. هر کس که
میخواهد حافظه اش زیاد شود باید عسل بخورد"
دانشمندان آمریکایی به تازگی دست به آزمایشهای جالبی زده اند . آنها در یک نوبت به
افراد مسن از نوشابه هایی که با گلوکز شیرین شده بود و در نوبت دیگر از نوشابه هایی
که با ساخارین شیرین شده بودند. استفاده کردند. این محققان برای ازمایشهای حافظه
این افراد یک سری تست های روانی درباره حافظه . به انها محول کردند و به وسیله این
تست ها پارامتر های حافظه انها را اندازه گیری کردند. نتیجه این ازمایشها معلوم کرد
هنگامی که افراد به جای نوشابه های ساخارینی از نوشابه های حاوی گلوکز استفاده
میکنند . در انجام تست های حافظه موفق تر هستند .بخصوص در زمینه به خاطر سپردن لغات
موفقیت آنها چشمگیر است.
از طرفی ویتامین d موجود در عسل اعمال بین کلسیم و فسفر را تنظیم میکند و در نتیجه
اعصاب کار خود را خوب انجام میدهد. اعصابی که با یونهای کلسیم و فسفر همبستگی
دارند. امروزه معلوم شده است تمام نقاط انها نگهدارنده حافظه میباشند. از نظر علمی
صمغ موجود در عسل نمیگذارد جدار عروق سفت شود و حالت الاستیسیته خود را از دست
بدهدو جدار عروق را نرم نگه میدارد و در نتیجه مواد غذایی بهتر به مغز و اعصاب
میرسد و مطالب بهتر در حافظه می ماند و کمتر به دست فراموشی سپرده میشود. ازسوی
دیگر عسل دارای مقدار فراوانی گلوکز است.دانشمند عسل شناس هوماد در صد مواد شیره
عسلی اسپرس را با عسل فراهم شده از اسپرس چنین مقایسه کرده است. 

====================================================== 


افرادیکه کبد ضعیف دارند علائم زیر در انها مشاهده میگردد.

1- صبحها با خستگی از رختخواب بر میخزیزند و دهان انان تلخ یا بد مزه است.
2- اغلب به سر درد مبتلا میشوند بخصوص درد نیمه سر.
تخلیه معده بکندی انجام میشود چون دفع صفرا طبیعی نیست و اشتهای طبیعی به غذا
ندارند.
4- رنگ چهره انها شفاف نیست.
5- اغلب مبتلا به یبوست میباشد.
6- پس از صرف غذا احساس سنگینی میکنند .
7- شکم انها نفخ میکند.
8- میلی بخوردن صبحانه ندارند.
9- در برابر سرما کم استقامت اند
10- بعضی از غذاها مانند چربی ها و ادویه جات به انان نمیسازد.

برای رفع ضعف کبد باید از مصرف غذاهای چرب و غذاهای تند . ادویه جات . الکل. سیگار.
نمک زیاد . انتی بیوتیک. گوشت مرغابی. ماهی های چرب. سرکه . خردل . ترکیبات . رنگی
سوسهای تند. کاکائو شکلات (قنادان اکثرا جهت ترد شدن و خوشبو شدن شیرینی جات به
انها ترکیبات سمی مانند وانیلین میزنند که برای کبد مضر میباشند )

میوه های نارس. رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خام غذاهای سرخ کرده. پرخوری اجتناب
نمود. و در مقابل مصرف روغن زیتون خام . میوه جات مانند انگور .سبزیجات تازه . سیب
زمینی ابپز. امساک در غذا . خوردن یک لیوان اب خنک با مقداری خاکشیر صبحها قبل از
ناشتائی ورزش های مناسب . استراحت با اندازه کافی .خود داری از غم و اندوه و تشویش
و نگرانی های روحی . گردش در هوای ازاد و دیدن مناظر طبیعی زیبا و اجتناب از خوردن
ترکیبات رنگی نوشابه ها . سبب تقویت کبد میشود.

داروهای صفرا اور (دافع صفرا):این داوها به علت تحریک اثنی عشر طی یک عمل انعکاس
عصبی موجب انقباض کیسه صفرا و در نتیجه تخلیه صفرا بدرون روده میشوند.
صفرا نیز بعلت داشتن اسیدهای صفراوی پس از ورود در روده سبب تحریک مخاط دوازدهه و
ترشح سکرتین میشود که این نیز به نوبه خود موجب تحریک سلولهای کبدی و ترشح صفرا و
پر کردن مجدد کیسه صفرا خواهد شد که نتیجتا این داوها مدر صفرا نیز میباشند.

مهمترین داوهای صفرااور عبارتند از :
روغن زیتون- دو تا سه قاشق غذا خوری شب وقت خواب .
سولفات منیزیم . که به مقدار 10- 5 گرم صبح ناشتا و هنگام خواب مصرف میشود.
پپتن: به مقدار 2-5 گرم در روز .
سولفات سدیم به مقدار 5-40 گرم در اب جوش حل کرده و صبح ناشتا میخورند اگر مقدار 40
گرم خورده شود ان روز بهتر است نان و چائی خورده نشود و مسهلی است تقربا قوی .
سوربیتول. به مقدار 30- 50 گرم را در اب حل کرده و ناشتا. میخورند این ماده شیرین
مزه است و به جای قند در بیماران دیابتی مصرف میشود.

داوهای ضد ترشح صفرا- این داروها ندرتا وسیله پزشکان متخصص گوارشی و در مواقعی که
انسداد کیسه صفرا وجود دارد مانند سنگهای صفراوی مصرف میشود که این عمل مورد قبول
بیشتر اطباء نمیباشد.
یکی از داروهای صفرا اور تجربه شده هلیله زرد است که هم مدر است و هم دافع صفرا و
در بیماریهای گرم مزاج کبدی مانند کهیر و یرقان به مقدار ده مثقال از ان را که از
پوست میوه ان 4 مثقال میشود کوبیده و به مدت 48 ساعت می خیسانند ( در 400 cc اب جوش
) و ناشتا میخورند و انروز نباید نان و چائی و دوغ و سرخ کرده خورده شود.  

====================================================== 

داروهای کبدی را از نظر نحوه عمل به چهار دسته تقسیم میکنند.

1- داوهائیکه سبب ازدیاد ترشح صفرا از کبد میشوند(مدر صفرا).
2- داروهائیکه سبب خروج یا دفع صفرا از کیسه صفرا میشوند. (دافع صفرا)
3- داوهای ضد ترشح صفرا.
4- داوهای ضد نکروز کبدی .
داوهای مدر صفرا آنهائی هستند که سبب تحریک سلولهای کبدی شده و موجب ازدیاد ترشح
صفرا میشوند. موثرترین ماده محرک ترشح صفرا از کبد صفرای طبیعی میباشد و اثر ان
مربوط به املاح اسیدهای صفراوی است املاح اسیدهای صفراوی پس از ورود به اثنی عشر
موجب تحریک و ترشح سکرتین از دیواره دوازدهه میشوند سکرتین پس از ورود در خون و
گردش در بدن موجب تحریک سلولهای کبدی و ازدیاد ترشح صفرا میشود به این لحاظ است که
در ناراحتی سلولهای کبد که با کمبود ترشح صفرا همراه است املاح اسیدهای صفراوی را
که از صفراوی تازه گاو تهیه کرده اند بصورت کپسول 1% گرم تا 25% گرم روزی دوبار به
مریض میخورانند اما باید دانست که تزریق املاح صفراوی به داخل ورید صلاح نیست چون
موجب خرابی گلبولهای قرمز و ضعف قلب و ضعف دستگاه عصبی مرکزی میگردد.
در ناراحتی کبدی و صفراوی لازمست مزاج بیمار و نوع ناراحتی در نظر گرفته شود و
متناسب با آن از داروهای مذکور در جدول استفاده کرده تا بیماری به جای مداوا تشدید
نگردد مثلا در مزاجهای گرم کبد باید از داوهای صفرا اور سرد مزاج استفاده شود مانند
فلوس- کاسنی و هلیله زرد و در مزاجهای سرد کبدی از داوهای مزاج گرم جدول استفاده
شود به علاوه از اغذیه مضر مانند چربی زیاد یا غذاهای سرخ کرده وتند و شور باید
پرهیز نمود.

کنگر فرنگی- گیاهی است به نام cynara-scohymus از تیره کمپوزیته که هم بروی کبد اثر
دارد هم بروی کلیه.
اول اثرات این گیاه بر روی کبد عبارتند از : 1- افزایش ترشح صفرا از کبد .
2- تقویت عمل گلیکوزن سازی کبد.
3- تقویت عمل ضد سمی کبد.
4- جلوگیری از تجمع چربی در سلولهای کبدی .

دوم اثر بر روی کلیه- تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول و سموم نظیر ارسنیک و الکل
مقدار خوراک این گیاه را نوشته اند 10 گرم را دریک لیتر اب دم کرده و اب که به نصف
رسید صاف کرده و بخورند و در روز مقدار 25 گرم را افارد بالغ میتوانند مصرف کننند.
کبد یکی از اعضاء رئیسه بدن است و بطور متوسط دو کیلوگرم وزن دارد و حدود ده کار
برای بدن انجام میدهد که مهمترین انها عبارتند از مبارزه با سموم- تنظیم قند خون -
فیبرینوزن سازی- هپارین سازی- اوره سازی و ساختن و ترشح صفرا لذا باید توجه خاصی به
سلامتی این غده که پالایشگاه اصلی بدن میباشد داشته باشیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد